Televisie Vormgeving
Promotie en Eindregie


Vormgeving televisie

De afgelopen vijf jaar was Lion Keezer eindregisseur / vormgever en Hoofd Afdeling Presentatie RTV bij de VARA (Nederland 3). Deze afdeling maakt alle programma-promo's en spots voor o.a. TV magazine en de programma-overzichten. Tevens was hij persoonlijk verantwoordelijk voor alle styling, vormgeving en muziek (continuïteit, leaders, stills), van zowel de Vara als de vormgeving van de Dagtelevisie van de gezamenlijke omroepen en de nieuwe netstyling van Nederland 3.

Op 1 juli 1995 heeft Lion Keezer echter de 'oude media' verlaten om zich geheel te kunnen wijden aan de 'nieuwe media', ISH en het INTERNET.


Televisie vormgeving:

Nederland 3 VARA
DAG televisie Cross Promotion

Televisie Eindregie:

Eindregisseurs zijn verantwoordelijk voor het uitzenden van alle televisieprogramma's en de regie/produktie van alle promo-spots. Zo worden bijv. bij de Vara op dinsdag, woensdag en vrijdag alle spots en promo's gemonteerd, afgemaakt en op (digitale Betacam-) tape gezet.
Op woensdag, donderdag en zaterdag verzorgen zij dan de eindregie van de Vara televisieuitzendingen, inclusief het NPS jeugdblok, de Ster, Nova en de Journaals.

Dat uitzenden gebeurt in het uitzendcentrum bij het NOB op het Mediapark.
Daar bevinden zich de eindregie studioruimtes ('ERG's') van Nederland 1, 2 en 3 maar ook die van TV-Plus de breedbeeld televisie en een automatische eindregie voor experimentele doeleinden. Tevens dient ERG-4 als reserve-eindregie.

De regietafel in eindregie 4 Digitale Eindregie 4.

Hier wordt geëxperimenteerd met digitale televisie en automatische uitzendingen, waarbij een computer de apparatuur bedient en een robot de banden in de machine's stopt.
VARA primeur op 5 maart j.l.!


...en nu de NIEUWE media!


Stuur mail naar: Lion Keezer

Terug naar het begin van deze pagina!

ISH Netcable c.1995
Created by Internet Services Holland © 1995