dagtv logo DAG-TELEVISIE
alle omroepen
al meer dan twee jaar
onder 1 vormgeving
Ontwerp: Lion Keezer1994
Bij de invoering van de dagtelevisie, 1 september 1993
Het feit dat voor het eerst in de Nederlandse omroepgeschiedenis programma's van alle omroepen onder 1 vormgeving in een dagelijkse continuïteit op 1 net draaien, is ronduit uniek te noemen.

Als basis voor de vormgeving is gekozen voor een grafisch 'zonnetje', afgeleid van het bekende 'dag-licht-symbool' zoals je dat aantreft bij video-camera's ('zonnetje' voor daglicht, 'lampje' voor kunstlicht).
Simpel, neutraal, doeltreffend en positief verbindt de zon de begrippen 'daglicht' en 'televisie', kortom: dagtelevisie!

De kleurstelling van het logo is vrolijk, modern, opvallend en speels.

    Als achtergrond dient een grafisch bewerkte blauwe lucht met lichte wolken. Het logo is voor televisie vervaardigd als een 3-D animatie op de Vertigo beeld-animatie computer.
    De leadermuziek, het 'audio-logo', is eveneens exclusief voor dit project vervaardigd. Echte TV-muziek, trots, uptempo, verwant aan de sfeer van beproefde ochtend-programma's als 'Good Morning America', met als basis een ijle 'ochtend-trompet' (reveille...)

In de beginleader komt het zonnetje (vanuit het oosten) op en vormt zich al draaiend tot een bijna beeldvullend logo waaraan de '2' wordt toegevoegd. Vanzelfsprekend gaat hij in de eindleader 'in het westen' ook weer onder, met een avondrode gloed in de achtergrond. Gebaseerd op beeld en muziek van de leader zijn een aantal afgeleide bewegende vormgevingselementen gemaakt als: een 'Coming-up' (direct na de Ster), Bumpers (tussen twee programma's) en een z.g. 'Rondloper'(bij programma- overzichten)


Meer TV vormgeving:

VARA Nederland 3
Cross Promotion ZAP the WEB


Mail naar: Lion Keezer
Terug naar TV-Vormgeving/eindregie

ISH Netcable c.1995
Created by Internet Services Holland © 1995